15 Aralık 2009 Salı

INNA

DAHA DA SICAK OLACAK!


Geçen ay İstanbul'u sallayan Inna'yı dinlerken bana sıcak bastı biraz... Neden mi?


İnsan beyni gerçekten çok acayip bir mekanizma. Mesela bir şarkıyı ilk dinlediğinizde hangi ruh halindeyseniz o şarkıyı ne zaman duysanız aynı hisler canlanır. Melankolik bir şarkı sizi tuhaf bir şekilde o şarkıyı ilk dinlediğinizdeki ana götürüp gülümsetebilir. Ama tam tersini de yaşayabiliyor insan. Şu an herkesi deli gibi eğlendiren, dans ettiren, mutluluktan uçuran Inna'nı 'Hot' şarkısıyla işte böyle "terso" bir anda tanıştım. Hafiften abayı yaktığım (hafiftenmiş peh!) şahsı kız arkadaşıyla birlikte görüp dağıldığım o travmatik anda fonda Inna'nın 'Hot' şarkısı çalıyor, bendeniz dışında ortamdaki herkese neşe saçıyordu. Resme bakar mısınız! Ühü :(

BALKANLAR'DAN DÜNYANIN ZİRVESİNE

Benim depresif hikayemden Inna'nın başarı hikayesine geçelim dilerseniz! Inna kızımız eğlenceli bir diyardan; Balkanlar’dan geliyor. 1986 yılında Romanya’da Karadeniz’e kıyısı olan küçük sahil kasabası Mangalia’da dünyaya gelen Inna burada ekonomi lisesini bitirdikten sonra eğitimine Köstence Üniversitesi’nde devam etti. Müziğe nasıl başladığını hatırlamıyor, kendini bildiğinden beri müzikle iç içe olduğunu söylüyor. Yine de küçük bir kasabadan büyük şehre taşınmasının adını duyurmasında büyük önem taşıdığı da bir gerçek. Köstence’ye taşındıktan sonra çeşitli kulüplerde sahne almaya başlayan Inna, daha sonra şansının da yardımıyla prodüktörlerle tanışınca albüm yapması kaçınılmaz oluyor.



HOT İLE ZİRVEYE!

‘Hot’ın yakaladığı büyük başarıyla dünyaya açılan Inna, seksi kadın kontenjanından da yararlanarak kostümleri, dansları ve sahne şovuyla da ilgi çekmeyi başardı. Kıyafetlerini kışkırtıcı bulanlara şaşırdığını, aslında normal giyindiğini söylüyor (bir de kışkırtıcı giyinse ne olacak acaba :P). Kendisini seksi bulup bulmadığı sorulduunda ise tevazuyu elden bırakıyor ve kendisini çok beğendiğini her fırsatta söylemekten çekinmiyor. Inna'nın albümünde 'Hot'ın birden fazla remiks versiyonu bulunuyor. Bunun dışında 'Love', 'Fever' ve 'Don't Let The Music Die' öne çıkan şarkılar arasında. Yeni single olarak yayınlanan 'Love' genel olarak 'Hot'a benzetildi ve eleştirilere maruz kaldı. Sonuçta ne olursa olsun Inna plajların ve kulüplerin vazgeçilmez ismi haline geldi ve yükselişini sürdürüyor, 'Hot'ın sözlerindeki gibi "uçmaya devam ediyor." Hatta bir itirafta bulunayım, bu yazıyı yazarken Inna'nın 'Hot' şarkısını defalarca dinledim ve artık bu şarkı bana o nahoş anıyı değil; eğlenceyi, mutluluğu ve arkama bakmadan devam etmeyi hatırlatıyor. "Boş versene kızım, dansa devam et" diyor!

* 16 Ekim 1986 Romanya doğumlu.

* Gerçek adı Elena Alexandra, son bir yıldır Inna adını kullanıyor.

* Türkiye’yi çok seviyor, daha önce Kuşadası’nda tatil yapmış ve tekrar gelmek istiyor.

* MTV’nin ünlü programı A Shot Of Love With Tila Tequila’ya katılmak için uğraştığı ve biseksüel olduğu söylentisi yayılınca, bunun doğru olmadığını açıkladı.

Fulin Aktuna


Pop Up - Ağustos 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder