31 Mayıs 2011 Salı

PİJAMA

RAHAT VE EĞLENCELİ

Eğlenceli grup Pijama’nın esprili üyeleriyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Nasıl bir araya geldiniz?

Kaan: Can’la 13 yaşından beri tanışıyoruz. Hem eğlenceli coverlar hem de beste yapacak bir grup kurmak istiyordum. Önce Can’a söyledim. Bir gün internete davulcu aranıyor diye bir ilan verdim. 15 dakika sonra telefonum çaldı. Fırat ilanı görmüş. Basçı için de internete ilan verdik ve İlker’i bulduk. Alper’i de aynı şekilde bulduk. 2004 Kasım ayında kurulduk.

Pijama ismini neden seçtiniz?

Kaan: Bize çok yakıştığına inanıyoruz, her anlamda :)  İsim arayışı içindeydik. Pijamanın rahatlığı, samimiyeti bize yakıştı.
İlker: Yaptığımız müziği yansıttığını düşünüyoruz. Evine gidersin, rahatlamak için pijamanı giyer, kahveni alır televizyon seyredersin ya biz de müziği rahatlama, insanların kafalarını dağıtma, sorunlarından uzaklaştırma adına yaptığımızı düşündüğümüz için bizimle bağdaştığını düşünüyoruz.

Dinleyenler Athena’ya benzetiyor, siz müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Kaan: Herkes benzetmiyor ama benzeten de var. Athena çok sevdiğimiz bir grup ama şunu söylemem gerekiyor, biz ska müzik yapmıyoruz.
Fırat: Sorun bütün grupların melankolik bir müzik yapması, eğlenceli müzik yapan fazla grup olmadığı için benzetmeleri doğal.

Albüm sürecinden bahseder misiniz?

Kaan: Enteresan bir şekilde biz albümü iki kere kaydettik. Şöyle oldu; kayıtların bir kısmını yaptık ve istediğimiz soundu yakalayamadık. Sonunda sıfırdan alalım ve farklı bir ekiple kaydedelim dedik. Ender Balcı ve Matthew Erdem’le çalışarak bu sefer istediğimiz sonuca ulaştık. Bu yüzden sancılı bir süreç diyebiliriz.

‘Boşvermişim Dünyaya’ coverı var albümde. Neden özellikle onu seçtiniz, başka hangi şarkıları coverlamayı düşünüyorsunuz?

Fırat: Aslında cover grubu olarak başladık. Farklı şehirlerde çok farklı şarkılar çaldık. Bu şarkıyı kendimize yakıştırdık. Çok eğlenerek çalıyorduk sahnede, dinleyici tepkisi de çok iyiydi. Başta albüme cover koymayı düşünmüyorduk. Bir anda şarkının aldığı tepki bizi bu noktaya getirdi.
Kaan: Konserlerimizde çaldığımız başka coverlar var. Kendi yorumumuzla çaldığımız 60’lardan 70’lerden bazı parçalar var.

Birlikte çalışmak istediğiniz isimler var mı?

Kaan: Scarlett Johansson :)
İlker: Adriana Lima’yla çalışmak istiyoruz. Düet yapmak istiyoruz.
Kaan: Bu albümde aslında bir Teoman düeti hayalimiz vardı ama olmadı, girişimde de bulunmadık aslında. Albümde bir şarkı var ki dinleyenler anlayacaktır, o şarkıya yakışırdı. Buradan yetkililere sesleniyoruz :) Ceza’yla da düet yapmak istiyorduk ama o konuda da bir şey yapmadık.

Tam bir konser grubusunuz, gelecek konserleriniz nasıl olacak?

Kaan: Bizim konserlerimiz de bu röportaj gibi ilerliyor, şarkı aralarında seyircilerle interaktif bir süreç içerisindeyiz. Çok hopluyoruz, zıplıyoruz. Bunun yanında aramızda atışarak bol muhabbetli, samimi bir ortam oluşturuyoruz. Albüm açılış konserleri olarak 4-5 şehire gideceğiz.
Fırat: İlk hedefimiz mini bir Türkiye turnesi.
İlker: Yaptığımız müziğe ve duruşumuza uygun tüm festivallerde yer almayı düşünüyoruz.

Hangi şarkılara klip çekmeyi düşünüyorsunuz?

Kaan: İlk klibimizi ‘Hep Aynı’ya çektik. İkinci klibi de ‘Boşvermişim Dünyaya’ ya çekmeyi düşünüyoruz. Yine eğlenceli ve Pijama’nın duruşuna uygun olmasını umuyoruz.
Fırat: Ondan sonra da birkaç şarkıya daha klip çekeceğiz.

Kimleri dinliyorsunuz?

Kaan: Gruptaki herkes birbirinden çok alakasız tarzlarda müzik dinliyor. Ben Aerosmith ve Real Big Fish dinliyorum bu aralar, bir de RHCP.
Alper: Eski usul rock müzik seviyorum. Özellikle 70’ler.
Can: Ben 80’ler heavy metal seviyorum. Çocukken hepimizin özendiği gruplar var ya, onlar.
İlker: Offspring, Cure ve Ramones seviyorum.
Fırat: 80’ler new wave müziklerini seviyorum. Depeche Mode, Cure. 90’lardan Massive Attack, Prodigy gibi isimleri dinliyorum.

Son olarak okurlara söylemek istediğiniz şeyler var mı?

İlker: Bol bol sebze meyve yiyin, GDO’lu ürünlerden uzak durun :)
Can: Umarım konserlerimize gelirsiniz ve birlikte eğleniriz.
Kaan: Konserlere gelmeyenlere Reiki ile kötü enerji yollayacağız :)

http://www.pijamaonline.com/

Fulin Aktuna
Blue Jean - Mart 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder