31 Mayıs 2011 Salı

PIXIE LOTT

PERİ MASALI

İngiltere pop revizyonunda en güzel örnekleri sunmaya devam ediyor. Son genç yetenek Pixie Lott karşımızda.

Pop müzik dediğimizde artık aklımıza içi geçmiş başarısız isimler ve onların tekrardan ibaret şarkıları gelmiyor. Son yıllarda pop kültürünün kendini yenilemesi sonucunda farklı ve taze yüzlerle tanışmaya devam ediyoruz. Bu isimler hem genç ve güzel, hem de bunun arkasına sığınmadan başarılı işlere imza atıyorlar. Belki de Pixie Lott bunun en iyi örneği.
Henüz 18 yaşında olmasına rağmen küçük yaşlardan beri bu işle uğraşıyor ve çalışmasının karşılığını almaya başladı. Beş yaşında şan dersleri almaya başlayan Pixie, ailesinin başka bir şehre taşınmasından sonra burslu olarak bir sanat okuluna devam etti. 14 yaşında BBC’nin “The Sound Of Music” programının korosunda ve Roger Waters’ın opera kayıtlarında yer aldı. 15 yaşında kaydettiği demo Daf Jam Records tarafından dinlendi, görüşmeye davet edildi fakat anlaşma sağlanamadı. Daha sonra Mercury Records’la anlaşan Pixie ilk single’ı ‘Mama Do’ yu geçtiğimiz Haziran ayında yayınladı. Büyük başarı yakalayan single, iTunes ve İngiltere listelerinde bir numaraya çıktı, 50.000 kopya sattı. Bu başarı Pixie için de gerçek anlamda bir şok oldu. Isle Of Wight gibi büyük festivaller dahil olmak üzere pek çok konser verdi, Mtv World Stage’de Hoobastank, Boys Like Girls, The-All American Rejects gibi gruplarla sahne alma fırsatını yakaladı. Hız kesmeden yükselen Pixie, ara vermeden ikinci single’ı ‘Boys And Girls’i yayınladı. Bu single’ın da başarıyı yakalaması uzun sürmedi ve hemen bir numaraya yerleşti. ‘Boys And Girls’ün ardından “Turn It Up” adlı albümünü yayınlayarak müzik dünyasındaki yerini aldı.
Soul ve operaya yatkın yumuşak ses tonu, elektronik altyapılara sahip eğlenceli şarkıları ve tabii ki güzelliğiyle müzik dünyasına hızlı ve sağlam bir giriş yapan Pixie Lott’ın sadece bu girişle yetinmeyeceği de ortada. Piyano çalan, şarkı sözü yazan, henüz 14 yaşında Pink Floyd’un efsane ismi Roger Waters’la stüdyoya giren, şirketler tarafından paylaşılamayan ve her şarkısı bir numaraya yükselen bu kızın başarılarını önümüzdeki yıllarda oldukça konuşacağız gibi görünüyor. Takipte kalın.


* Gerçek adı Victoria Louise Lott. Takma adı Pixie’yi henüz bebekken annesi tarafından almış. Annesi peri anlamına gelen Pixie adını bebekken de çok güzel ve sevimli göründüğü için koymuş.


* İlk single’ı ‘Mama Do’ efsane oyun “The Sims” in üçüncü versiyonunda kullanıldı.


* Kendi giyim tarzı da takip edilmeye başlandı ama Pixie Gwen Stefani ve Rihanna’nın giyim tarzının büyük hayranı.

Fulin Aktuna
Pop Up - Ekim 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder